Familjen Kremsl på Morotsvägen 6 i Linköping har installerat ett solkraftverk, Det är PPAM Solkrafts 1000:e installation.

-Det är flera saker som inspirerat oss för att installera solkraftverk. Jag reser mycket i Tyskland och där sitter solpaneler på var och vartannat hus. Min far sålde ett hus i skärgården, det första den nya ägaren gjorde var att upp solpaneler. Efter att jag sett på solkartan hos kommunen inser jag att vårt hus är lämpligt för solenergi, säger Peter Kremsl.

Anläggningen på Morotsvägen kommer över sin livstid att leverera 350,000 kWh och spara 200,000 kronor åt familjen. Och en mer närproducerad el går det inte att få, endast en sladd från taket. PPAM Solkraft startar upp en ny installation varje dag, året runt, nu har det blivit 1000 anläggningar. Med egen forskning har man skapat en kunskap och erfarenhetsbank som även lett till installationer även utanför Sverige. Bla på Svenska Ambassaden i Delhi.

– Många av våra kunder upptäcker att om man producerar egen el från solen så tjänar man pengar, samtidigt som man blir miljövänligare. Då är det enkelt att ta steget till att installera. När vi startade bolag angav kunderna främst miljön som argument när de installerade solel, i dag är pengarna främsta drivkraften. Då vi själva drivs av miljöengagemang känns det bra, vi får en större kundgrupp som ställer om till förnyelsebar energi. Ekonomi och miljö går hand i hand, det är bra för framtiden, säger VD Elin Molin.

kostnadsfri
offert

Få en kostnadsfri offert snabbt och enkelt genom att klicka på knappen.

kostnadsfri
offert

Få en kostnadsfri offert snabbt och enkelt genom att klicka på knappen.

räkna på ditt tak

Gör en kalkyl snabbt och enkelt för att se hur mycket ditt tak kan producera.