ENERGILÖSNINGAR FÖR DIN VILLA

SOLCELLER | ENERGILAGRING | LADDBOXAR

Skapa din egen el.

Förbered dig och ditt hus för framtiden! Det enklaste, snabbaste och tryggaste sättet att konvertera ditt boende till förnybar energi är med våra kompletta solcellspaket. Vi hjälper dig från början till slut och tar ansvar för hela processen till dess att din solcellsanläggning är igång – och i och med att vi har gjort installationen kan vi ge mycket förmånliga garantier och försäkringar.

Dessutom är vi uppkopplade mot din solkraftsanläggning dygnet runt, året om, för att kunna titta på och åtgärda eventuella avvikelser.

Vi vill bidra till en bättre värld genom att utveckla effektiva solpaneler och göra det så enkelt och lönsamt som möjligt för dig att producera el från den snabbast växande förnybara energikällan. Att ta rätt beslut ger en känsla av frihet!

solceller på tak från ppam solkraft

Ekonomiskt

Byt elräkningen mot en avbetalning på ditt eget elkraftverk, eller få bättre avkastning på pengarna än banken kan ge!

En solkraftsanläggning från PPAM ger en avkastning på 7-9% av investeringen per år. Det innebär att du kan finansiera ditt solcellspaket helt med det du sparar på elräkningen.

Livslängden är ca 25 till 30 år och avbetalningstiden påverkas av aktuell låneränta och förutsättningarna för ditt hus men normalt så är investeringen betald inom 10 till 12 år vilket gör att du har minst lika många år då anläggningen bidrar med ett tillskott till din ekonomi varje månad!

Och har du redan pengarna på banken idag så är beslutet ännu enklare – vilken annan investering ger en stabil avkastning på 7-9% per år i 25 år?

Ett räkneexempel:
En villa med en årsförbrukning av el på 10.000 kWh/år utrustas med en PPAM solkraftsanläggning med 20 st paneler, Onyxium Nano 475W, som levererar ca 10.000 kWh/år.

Efter skattereduktion 20% för installation av grön teknik blir kostnaden för detta hus ca 147.000 kr.

Solcellsanläggningen ger en årlig intäkt/besparing på ca 20.000 kr vilket ger en återbetalningstid på ca 7,5 år  Anläggningen har en beräknad teknisk livslängd på minst 30 år vilket gör att den totala intäkten uppgår till 600.000:-.

Lägg till detta att värdet på fastigheten ökar i och med den lägre energikostnaden och att de flesta bedömare anser att  elpriset till största säkerhet kommer att gå upp över åren så är det enkelt att se att det är en riktigt bra investering att installera solceller.

Få tillbaka pengar på din elräkning med solceller

Vad tjänar du på egenproducerad el?

Den elen som du tjänar mest på är den du använder direkt. Du slipper att betala skatt och avgifter samtidigt som det känns bra i magen att veta att du driver tvättmaskinen med el från solen.

Du slipper även de avgifter du betalar för att få elen hem till dig, i form av elöverföringsavgift och energiskatt.

Den producerade elen du inte använder direkt kan spara i ett eget batteri som ansluts till din växelriktare. Eller så säljs elen automatiskt ut på elnätet till ditt elhandelsbolag. Under den tiden på året då solen lyser som mest så kan du till och med få tillbaka pengar istället för att betala elräkningen.

Skön tanke, eller hur?

Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning och platsbesök där vi tillsammans med dig hittar den lösning som passar bäst.

Våra batterilösningar.

Spara elen du producerat från solcellerna, kapa effekttoppar, elprisoptimera, hyr ut ditt batteri för frekvensbalansering, agera på flexmarknader. Möjligheterna med energilager i form av batterier är stort. Och det kommer förmodligen bara bli större. Vi levererar driftsäkra lösningar som är redo för framtiden.

Pixii Home. Batteri för bla frekvensbalansering.

Pixii Home är en nykomling på batterihimlen. Det norska företaget Pixii har länge levererat premiumbatterier för industri och företag för att nu även leverera samma kvalitet och funktion till villakunder.

Det fina med Pixiis lösning är att du inte behöver fundera på hur din solcellsanläggning är uppbyggd eller med vilken utrustning.

Pixii Home funkar tillsammans med alla växelriktare och kommer kunna lagra din producerade solel på ett ekonomiskt och hållbart sätt.

SigenStor med DC-laddare

Allt du behöver i en och samma lösning.

Samla hela ditt energisystem i en och samma enhet. Med SigenStor får du en anläggning som innehåller växelriktare för solceller, energilagring i form av batteri samt smart styrning genom AI och appen mySigen.

Vi kan enkelt bygga ut din anläggning direkt eller i framtiden med flera batterimoduler, snabbladdare (CCS/DC) för din elbil med stöd för V2X, backuplösning och möjlighet till ö-drift / off-grid.

Sugen på att veta mer?

Nyckelfärdiga solkraftverk ger en trygghet

Tryggt

Vi säljer kompletta solcellspaket med totalansvar. Det innebär att vi är med dig genom hela processen så du kan vara säker på att du får den allra bästa lösningen för ditt hus och dina behov. Du kan övervaka din anläggning kontinuerligt från din dator eller telefon, för att säkerställa att den mår bra och arbetar optimalt. Vill du att PPAM ska övervaka anläggningen tecknar du vårat Trygghetsavtal. Skulle det mot förmodan krångla någon gång så täcks anläggningen av både en 10-årig produktgaranti på solpanelerna och en 25-årig effektgaranti.

Vi är en av Sveriges mest erfarna solcellsinstallatörer och ett företag som driver forskning och utveckling framåt. Vårt kunnande och vår samlade erfarenhet gör oss till ett tryggt val för dig!

Räntefri avbetalning – Upp till 36 månader.

Vi kan stolt erbjuda upp till 36 månaders räntefri avbetalning genom Wasa Kredit när du investerar i en energianläggning bestående av solceller och/eller batterilagring från oss.

 • Välj mellan 12, 24 och 36 mån.
 • Du kan när som helst betala av hela ditt belopp.

 • Inga dolda avgifter.

 • Du behöver ingen säkerhet.

Nyckelfärdiga solkraftverk

Förnyelsebar energi.

När vi pratar om lönsamhet menar vi både för dig och för miljön. Vår vision är att rädda världen med solkraft, installation för installation – och tänker man på det så är det så självklart; solens energi är orsaken till att det finns liv på jorden och en aldrig sinande energikälla. Upphovet till så gott som alla energikällor vi använder idag. Så varför gå omvägen via andra energislag när vi kan använda solen direkt?

Våra solpaneler är utvecklade och tillverkade utifrån den allra senaste forskningen med material av högsta kvalitet i en modern tillverkningsprocess för att leverera maximalt med elenergi över en så lång livscykel som möjligt. Detta för att göra ett så litet koldioxidavtryck det bara är möjligt. När solkraftsanläggningen är i drift producerar den bara elektricitet från en förnybar och fossilfri energikälla. Dessutom producerar våra solpaneler elektriciteten där den används vilket gör att belastningen på elnätet minskar.

Jämfört med andra energislag finns det inget bättre energilösning till din villa vad gäller installationstid och ekonomi.

Det här ingår i ett solcellspaket från PPAM Solkraft

I vårt kompletta solcellspaket ingår allt material och arbete du behöver för ett färdigt, högeffektivt solkraftverk som är inkopplat, driftsatt och klart till din villa eller annan byggnad. Enkelt och tryggt för dig som kund!

Material:
 • Förstklassiga och fabrikstestade solcellspaneler.
 • Godkänt och testat montagesystem anpassat till din typ av tak.
 • Växelriktare dimensionerad för ditt solkraftverk
 • Kablar, brytare och övrigt elmaterial
 • Utrustning för loggning av elproduktionen via internet.
Arbete och tjänster:
 • Projektering inklusive installationsritning och elritning.
 • Hjälp med bygglovsunderlag om så behövs.
 • För- och färdiganmälan till nätbolag (inkl. hantering av installationsmedgivande etc.)
 • Installation av montagesystem och solpaneler.
 • Installation av växelriktare.
 • Installation av brytare, säkringar och skyltar så att anläggningen uppfyller ellagens och nätbolagets krav.
 • Driftsättning av växelriktare.
 • Driftsättning av loggningsutrustning (här står du som kund för internetanslutningen).
 • Genomgång av anläggningen med vår elektriker.
 • Ev mätarbyte (görs av elnätsföretaget)
Övrigt:
 • Resor och logi för montörer och elektriker.
 • Stegar, skylifts och kranar.
 • Taksäkerhetsutrustning, certifierade installatörer.
 • Manual på Svenska.
 • Fördjupningsmaterial på Engelska.
Försäkringar och garantier:
 • 12-15 års produktgaranti på solpaneler.
 • 10 års produktgaranti på montagesats.
 • 5 års produktgaranti på växelriktare (möjlighet finns att köpa till ytterligare 5 år).
 • 30 års 80% effektgaranti på solpaneler.

Boka rådgivning och få en kostnadsfri offert snabbt och

enkelt genom att fylla i dina uppgifter här!

Genom att skicka in dina uppgifter på vår hemsida och använder våra tjänster så godkänner du att vi samlar in data om ditt besök.
I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.