Energilösningar för företag

Solceller, Energilagring, IMD, Laddboxar.

Ta vara på varje kvadratmeter.

Att installera solceller på taket hjälper dig och ditt företag med ert eget elbehov samtidigt som du kan sälja överskottselen. Genom att installera solceller på din fastighet har du löst din egen energiproduktion samtidigt som du bidrar till en bättre värld. 

Hur vill du använda dina fastighetsytor på bästa sätt?

I Sverige har vi många outnyttjade ytor som passar perfekt för solceller och solenergiproduktion. Industritak är ofta outnyttjade ytor, så därför är de perfekta för just solceller.

Med solceller på taket till din fastighet så får du ännu ett verksamhetsområde i ditt företag. Du får användning av så mycket kvadratmeter som möjligt, helt enkelt.

Hur vill du använda dina fastighetsytor på bästa sätt?

Låt energismarta fastigheter ta plats i ert hållbarhetsarbete.

Hållbart företagande – en självklarhet?

Som en del i ett hållbart företagande så spelar såklart avtrycket vi gör på naturen, miljön och vår omvärld en stor roll.

Med solceller som en del av er affärsidé och arbetssätt så har ni kommit långt till ett mer hållbart företagande.

Upplutade paneler och ”Cool Roofing”

Beroende på verksamheten i fastigheten så kan vi även hjälpa er att göra fastigheten snäppet energieffektivare. Med vår dubbelsidiga solpanel, Transparium, så kan du få ut 30% mer energi än en traditionell solcellsanläggning. När vi utformar en sådan anläggning målas taket med en vit, reflekterande färg som dessutom bidrar till att skapa ett så kallat Cool Roof.

Cool Roof är en konstruktion som reflekterar solenergin från stora tak genom en specialutformad färg. Denna färg reflekterar solljuset vilket resulterar i att även värmen reflekteras. En perfekt lösning om du vill sänka temperaturen inomhus på sommaren, tex i industrier som alstrar mycket värme eller om det vistas många människor i fastigheten. Tex i köpcentrum.

Vad gör vi?

Nyköpings kommun investerar i solceller på flera av hallarna på Rosvalla Sportområde. En anläggning på nära 0,8 megawattpeak (MWp), som beräknas kunna producera ungefär 700 000 kWh per år. Detta innebär att de täcker sitt energibehov med ca 26% per år.

Rosvalla Nyköpings arenor solceller
Solceller på Engströms bil i Linköping,

Tre anläggningar på Engströms Bil i Linköping och en anläggning på Engströms Bil i Västervik.

På två av anläggningarna har vi använt innovativ teknik med en stående sarg av dubbelsidiga paneler runt kanten på taket för att få ut det mesta av solen, även på morgon och kväll.

Installerad effekt: 1,4 MWp (1 400 000 kWp)
Beräknad produktion: 1,245 MWh per år (1 244 329 kWh)

Ett system med upplutade dubbelsidiga paneler som genererar el från både framsida och baksida.

Detta tillsammans med ett målat tak, så kallat ”Cool roofing” gör att Tyresö Centrum får ut ca 30% mer effekt än ett traditionellt system med enkelsidiga paneler. Färgen bidrar även till att taket blir svalare vilket i sin tur innebär att inomhusklimatet blir bättre.

Installerad effekt: 159,6 kWp
Beräknad produktion: 168 800 kWh per år

Tyresö Centrum Dubbelsidiga solpaneler
Voky, Linköping, Solcellsanläggning

En anläggning bestående av liggande paneler på papptak.

Hela anläggningen fästs i plattor som är monterade i taket. När plattorna är monterade så läggs ett lager takpapp över dem för att få tillbaka samma tillslutning som innan montaget.

Installerad effekt: 43,68 kWp
Beräknad produktion: 38 000 kWh per år

Solar Fox visa din produktion från solceller

Stoltsera med din produktion

Vi hjälper dig visa hur din fastighet hjälper världen genom att producera el från solen.

Med hjälp av en eller flera skärmar kan vi bygga olika presentationer som visar olika delar av din solcellsproduktion. Om du har flera anläggningar på flera olika fastigheter kan vi samla och visa dessa på en central skärm. Eller flera. Möjligheterna är enorma!

Till detta så kan du även välja att visa egna bilder. En bra yta att visa budskap på i fikarummet eller i väntrummet.

Boka rådgivning och få en kostnadsfri offert snabbt och

enkelt genom att fylla i dina uppgifter här!

Genom att skicka in dina uppgifter på vår hemsida och använder våra tjänster så godkänner du att vi samlar in data om ditt besök.
I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till.