Arbeta med solceller

Är du intresserad av att bli en del av vårt härliga team på PPAM?

I takt med att vi växer så anställer vi fler personer löpande på flera olika tjänster. Kika gärna nedan och skicka in ditt CV till oss!

PPAM Solkraft säljer och bygger solkraftsanläggningar i alla kundsegment – villor, lantbruk, offentliga fastigheter, industri etc. Nyckelfärdiga anläggningar är vår specialitet, vi installerar med egen personal.

En kombination av hög kompetens, egen produktutveckling, snabba leveranser, areaeffektiva och estetiskt utformade anläggningar gör oss unika på marknaden. Vi har de senaste åren levererat och installerat mer än 1100 solcellsanläggningar i hela Sverige, från Haparanda i norr till Ystad i söder, och är idag en av landets ledande aktörer inom solkraftsområdet.

Nu söker vi Arbetsledare, anläggning

Om jobbet
På PPAM är vi djärva nog att tro att vi faktiskt kan förändra världen till något bättre. Därför kräver ett jobb här kreativt tänkande, förmåga att samarbeta och hantera en mängd olika utmaningar. Vi älskar att se människor växa! Nu söker vi en Arbetsledare inom anläggning till projekt i hela Sverige.

Kom och hjälp oss att växa!
För att vi ska lyckas med alla spännande utmaningar behöver vi fler viktiga spelare till vårt lag. Då både arbetsuppgifter och ansvarsområden till viss del varierar mellan olika projekt får du också möjlighet till både utveckling och nya utmaningar.

Här är dina nya utmaningar
Som arbetsledare har du ett självständigt och omväxlande jobb med stort eget ansvar. I samarbete med platschefen planerar och leder du projekten framåt, följer upp tidplaner, fördelar resurser och ser till att vi håller vad vi lovar. Du medverkar aktivt till projektets tekniska och ekonomiska genomförande samt leder och fördelar det löpande arbetet. Du deltar vid framtagande av tidplaner, stämmer av egna aktiviteter och utför arbetsberedningar tillsammans med andra medarbetare i teamet. I din roll arbetar du nära en erfaren platschef vilket innebär att du kontinuerligt utvecklas i din roll och successivt kan ta ett större ansvar.

Dina erfarenheter
Byggteknisk utbildning på gymnasienivå alternativt YH-utbildning eller högskole-/universitetsutbildning inom bygg eller anläggning. Du kan även ha en bakgrund som innebär att du har arbetat ett antal år med bygg eller anläggningsarbeten eller annan närliggande tjänst inom produktion. Vi söker både dig som har längre erfarenhet som arbetsledare och dig som är mindre erfaren men med relevant utbildning och vilja att utvecklas. B-körkort är ett krav för tjänsten. Du behöver ha goda kunskaper i engelska samt tala och skriva flytande svenska då du behöver kunna kommunicera med både beställare och underentreprenörer.

Dina egenskaper
För att trivas som Arbetsledare hos PPAM ska du tycka om att leda projekt framåt och gilla utmaningar. Vi ställer höga krav på affärsmässighet, engagemang och samarbetsförmåga. Som person tycker du om problemlösning, är strukturerad, hanterar ÄTA, upprättar och reviderar tidplaner, gör materialinköp, agerar Bas U, representerar platschefen på byggmöten, håller UE-möten, samarbetar med platschef, projektadministratörer samt UE, är lyhörd, har god kommunikativ förmåga med ett stort kundfokus. Du trivs med att ta ansvar och du har förmåga att fatta beslut.

Du värdesätter ett företag som arbetar för en god arbetsmiljö och identifierar dig med våra värderingar: Ärlighet, Tillit, Respekt och Framåtanda.

Vi erbjuder
Här på PPAM erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

Om tjänsten:

 • Omfattning: Heltid
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Lön: Enligt avtal
 • Anställningsform: Tillsvidare
 • Körkort: Krav B

Låter det intressant? Skicka in din ansökan snarast till jobba@ppam.se

Vi söker montörer!
PPAM Solkraft söker självgående, serviceinriktade och ansvarstagande montörer med känsla för kvalitet. Är du driven, social och positiv och gillar att arbeta i ett högt tempo kommer du att passa hos oss. Du kommer att arbeta med montering av våra marknadsledande och högkvalitativa solcellssystem.

Du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor för att uppnå bästa resultat och kundservice. Branschen är mycket expansiv varför det kommer att finnas goda möjligheter att växa inom företaget för rätt person. Du kommer att vara en central del i vår kontakt med kunderna varför vi värdesätter stor social kompetens. Du har en god fysik och är van att jobba utomhus samt på höga höjder.

Om du känner igen dig i beskrivningen ovan, och har ett genuint intresse för miljö och framtidens energianvändning, kan detta vara jobbet för dig!

ANSVARSUPPGIFTER

 • Montage av byggnadsställning och solceller på tak
 • Funktionstest och driftsättning.
 • Representera PPAM Solkraft på ett professionellt och ansvarsfullt sätt i all kommunikation med kund.

KRAV PÅ SÖKANDE

 • Vara praktiskt lagd.
 • Förmåga att arbeta självständigt och vara lösningsorienterad.
 • Kunna arbeta systematiskt och strukturerat.
 • God kommunikationsförmåga, gärna både svenska och engelska.
 • Giltigt B-körkort.
 • Utbildning inom el och grundläggande elkompetens är meriterande, men inget krav.

Vi är verksamma i hela Sverige och tjänsten kräver en del övernattningar. Kollektivavtal finns. Skicka din ansökan till jobba@ppam.se

Typ                                    Tid                                  Mer info                         Ansök nu
Elektriker                           Heltid                      Läs mer                         Skicka ansökan

Typ                                    Tid                                  Mer info                         Ansök nu
Projektledare                     Heltid                          Läs mer                      Skicka ansökan

Typ                                    Tid                                  Mer info                         Ansök nu

För närvarande har vi inga lediga tjänster. Du får gärna skicka in en spontanansökan till jobba@ppam.se

Tyvärr har vi ingen ledig tjänst just nu, men skicka gärna in en spontanansökan så sparar vi ditt CV!                              Skicka spontanansökan

Vi tar emot praktikanter och ”ex-jobbare”.                                                                         Kontakta oss för mer info