”Kul! Men vad innebär detta för mig som kund och användare?”

I korta drag så innebär det att du kommer få en bättre upplevelse genom SunnyPortal och till viss del appen SMA Energy.

”Behöver jag göra något?”

Nej, tillverkaren SMA har gått ut med att det är dem som genomför den här flytten till nya SunnyPortal. Du som användare och kund behöver inte göra någonting mer än att luta dig tillbaka och vänta på ett bekräftelsemail från SMA.

Till dess får vi se fram emot vårsolen.

Information som skickades ut 23 Januari 2024 från tillverkaren SMA

De senaste fem åren har SMA arbetat hårt för att framtidssäkra Sunny Portal powered by ennexOS. Nu är vi redo att ta nästa steg tillsammans med dig.

Om två veckor kommer SMA att flytta alla Sunny Portal Classic-anläggningar som inte använder någon SMA-dataloggare (t.ex. Home Manager, Webbox eller Cluster Controller) till vår nya ennexOS Sunny Portal-plattform. Anläggningar med Sunny Boy 240s (modulväxelriktare) och Sunny Multigates berörs inte av den här flytten.

Under minst två veckor försörjs båda versionerna av din anläggning med livedata. Under den här perioden rekommenderar vi att du tittar på din anläggning i nya ennexOS Sunny Portal för att göra dig förtrodd med den nya designen och fördelarna med den nya plattformen. Dina inloggningsdata för Sunny Portal Classic fungerar även för ennexOS Sunny Portal. Alla användare för varje anläggning läggs in med de ursprungliga åtkomsträttigheterna i den nya anläggningen.

Om din anläggning skulle ha användare med gästbehörighet, tänk på att de här användarna inte flyttas med. På önskemål kan en anläggningsadministratör lägga till de här användarna i anläggningen efter migrationen till ennexOS Sunny Portal.

Efter att SMA har avslutat flytten av anläggningarna med framgång, kommer vi att meddela detta i ett separat mejl. Som redan har nämnts uppdateras inte längre anläggningens data i realtid i Sunny Portal Classic en kort tid efter flytten. Tänk på att inte alla tidigare data överförs vid flytten. Energiproduktionen kommer vi att lägga in komplett i din nya anläggning. Intradagsdata, som t.ex. solcellseffekten, läggs endast in för de senaste 60 dagarna.

Observera dessutom att du även efter flytten har åtkomst till dina gamla anläggning via https://www.sunnyportal.com. Alla ändringar kan dock endast göras på den nya ennexOS-plattformen. Detta inkluderar att lägga till eller ta bort användare, anpassa dina åtkomstbehörigheter eller byta ut enheter i anläggningen. Med flytten är dessa funktioner endast tillgängliga i ennexOS-portalversionen för anläggningen. Så snart flytten har gjorts, aktiveras meddelanden för anläggningen i nya ennexOS-portalen och för anläggningen i Classic-versionen av portalen.

Tigo stöds inte längre, din modullayout med enskilda moduldata kommer då inte längre att visas i ennexOS Sunny Portal. Om du använder Cloud Connect Advanced kan du logga in i Tigo Portal för att se moduldata för din anläggning.

Om du använder appen SMA Energy ser du den nya anläggningens data automatiskt så fort den lagts till i ditt Sunny Portal-konto.

SMA utgår från att den här fasen av migrationen kommer att vara avslutad inom de närmaste två månaderna.

Sunny Portal powered by ennexOS

kostnadsfri
offert

Få en kostnadsfri offert snabbt och enkelt genom att klicka på knappen.

kostnadsfri
offert

Få en kostnadsfri offert snabbt och enkelt genom att klicka på knappen.

räkna på ditt tak

Gör en kalkyl snabbt och enkelt för att se hur mycket ditt tak kan producera.