2017 blev året då Solkraft fick sitt stora genombrott. Vi ser det i TV och hör om det i Radio. Vi får signaler från fastighetsägare som tänker solenergi på varje fastighet. Vi på PPAM Solkraft har byggt 250 anläggningar. Det är NU det händer.

Vi går från ett storskaligt system med gigantiska aktörer till små lokala fastighetsägare som producerar egen el. Du kan använda elen för eget behov och du kan sälja den och få riktigt bra betalt. Nu skapar vi massor med små producenter som tar upp kampen med de stora drakarna. Avkastningen som mikroproducent är bättre än att sätta pengarna på börsen. Det har blivit riktigt lönsamt att vara miljöhjälte!

I framtiden (läs i morgon eftermiddag) kommer vi se nya tekniska tillämpningar. Dubbelsidiga paneler som ger el på för och eftermiddag, när vi har elkonsumtion. Det ger bättre matchning av produktion och konsumtion. Batterier, inte så mycket för att flytta solel till natten. Men för att kapa effekttoppar och minska nätbolagens höga effektavgifter.

För två år sedan ersatte vi traditionella markiser på Alvesta Kommunhus med semitransparenta dubbelsidiga solpaneler. I år har vi installerat flera olika system på vårat kontor, Gamla Tegelbruket i Ljung. Där finns idag, blybatterier (5 ton!), Litium-järn-fosfat (LiFePO4) batterier, hybridväxelriktare, dubbelsidiga vertikala paneler, paneler som bullerskydd, paneler som staket och fallskydd samt en Carport.

Under 2018 ska vi fortsätta att utveckla, forska och hitta nya applikationer som ger mer solel till folket. Det lovar vi!

En riktigt God Jul och en god fortsättning på det nya året från oss på PPAM Solkraft

kostnadsfri
offert

Få en kostnadsfri offert snabbt och enkelt genom att klicka på knappen.

kostnadsfri
offert

Få en kostnadsfri offert snabbt och enkelt genom att klicka på knappen.

räkna på ditt tak

Gör en kalkyl snabbt och enkelt för att se hur mycket ditt tak kan producera.