Vad händer nu?
Dags för installation

Vad händer nu?

Innan montage

En installationsledare kommer säkerställa att allt är klart inför din installation. Installationsledare kommer att ringa dig 1-2 dagar innan din installation för att gå igenom de sista detaljerna.

På montagedagen

Teamet kommer ut till dig och om vi inte mätt taket innan så kommer de börja med det. Vi mäter och dubbelkollar, så den beställning du och din säljare gjort funkar. Bilder och mått skickas in till vår projektledare som gör klart de sista ritningarna och sedan kan teamet börja. Vi börjar med fästen, skenor och kablage för att sedan sätta paneler och koppla in växelriktaren. Montörerna ber vänligast att ni inte stör dem i deras arbete, har ni frågor så ställ dem till våra installationsledare.

Tidsåtgången är självklart individuell, men räkna med cirka 2.5 dagar. Under denna tid kommer du även få fakturan från oss. Den är på 20 dagar och ska betalas efter vår elektriker har kopplat in och driftstestat din anläggning.

När montörerna är klara bokar din installationledare upp en av våra elektriker som kommer till dig och gör klart elinstallationen och därefter färdiganmäler vi ditt solkraftverk till din nätägare. Nu är vårt uppdrag slutfört. Din nätägare kommer sedan godkänna vår elinstallation och eventuellt byta din elmätare innan du får slå på anläggningen. Nätägarens ledtider kan vi inte påverka.

Några tips innan vi kommer till dig

  • Ditt internet. För att du ska kunna följa din produktion via app eller på webbsida krävs att vi kopplar in ditt internet till växelriktaren.  Den behöver internet via nätverkskabel direkt från din router eller repeater till växelriktaren.

    Självklart kan vi hjälpa dig att installera en kabel, eller så gör du det själv. Om du har kabel redo så kan vi borra igenom tex ytterväggen på ditt hus för att dra ut kabeln till växelriktaren. 

  • Har du beställt en Smartmeter eller Energymeter ex Sunny Home Manager, då behöver denna också internet via kabel. Denna kommer vara placerad i ditt elskåp där du har elmätaren.  Även till denna behöver du dra fram nätverk/internetkabel.

  • Grävning mellan huskroppar. Till exempel om du har paneler på flera huskroppar eller om växelriktaren ska sitta i en annan byggnad så måste vi dra kablar mellan dessa. Då behövs rör i marken som vi drar kablaget genom. Be oss om grävinstruktioner så allt blir rätt.
  • Gör det lättåtkomligt för oss. Vi upplever ibland att det är svårt att komma intill kunders hus på grund av till exempel växter och trädgårdsmöbler. Samma sak gäller på platsen där vi ska sätta växelriktaren. Tänk på att vi behöver arbetsutrymme så om ni har förvaring eller annat i det utrymmet så är vi tacksamma om ni kan flytta undan det lite grann.

Ett annat tips är att det nu är dags att kontakta ett elbolag för att skaffa ett avtal för att sälja din överskottsel. Vårt tips är att du kontaktar den leverantör du idag köper av och frågar vad de kan erbjuda dig. Var lite fräck och fråga om du inte kan få extra ören betalt ex 10 öre mer än spotpriset vid försäljning. Det kan vara klokt att kolla med ett par olika leverantörer för att se vem som betalar bäst.