Solpaneler till bra pris

Idag är det mer populärt än någonsin att installera solcellspaneler. Detta gäller för både privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och offentliga fastigheter. Allt fler inser de många fördelar som grön el och solpaneler innebär. Det finns många anledningar till att investera i solcellspaneler till ens fastighet. Det är dels ett klimatsmart alternativ och man får också full kontroll över hur och var ens el produceras. Men det kanske vanligaste skälet till att man väljer att köpa solpaneler är den ekonomiska aspekten – solcellspaneler leder till minskade energikostnader.

Vi på PPAM Solkraft har ett brett utbud av solpaneler och tillbehör. Vi har installerat fler än 1200 solkraftsanläggningar runt om i landet, för både föreningar, privatpersoner, företag och offentliga organisationer. Vår långa erfarenhet av branschen och forskning  har gjort oss till experter, vi jobbar ständigt med att utveckla både produkt och personal. Vi är en av få solpanelsleverantörer i Sverige och är mycket stolta över våra egendesignade solpaneler vi installerar hos våra kunder. Vårt främsta fokus är långvarig kundnöjdhet. Kontakta oss idag om du vill veta mer om vad solcellspaneler för ditt hus skulle kosta. Med vårt smidiga kontaktformulär får du svar på alla frågor du har kring solpaneler, så snabbt som möjligt.

Tekniken i solcellspaneler

Hur fungerar solpaneler egentligen? Enkelt förklarat kan man säga att solcellerna omvandlar solstrålar till elektricitet. Detta är såklart en förenkling, i själva verket består solcellspaneler av avancerad teknik med mestadels naturliga råvaror som kisel.

Solcellspaneler installeras i regel på husets tak, och vinklas så att de kan fånga upp så mycket solstrålar som möjligt. Solpanelerna består av en eller flera solceller av antingen polykristallint eller monokristallint kisel. Dessa solceller har en fram- och en baksida. När solens strålar träffar framsidan av solpanelen uppstår spänning mellan solcellens två sidor. Denna spänning alstras och omvandlas till likström. Likström kan dock inte användas innan den omvandlas till växelström, något som växelriktaren som installeras i samband med solpanelerna tar hand om. Därefter leds växelströmmen in i huset och alla kan använda eluttagen precis som vanligt.

Så här går det till att installera en nyckelfärdig solcellsanläggning från PPAM Solkraft

Vad är kostnaden för solpaneler?

Detta är en vanlig fråga, och kanske den första som dyker upp, när man funderar på att installera solpaneler. Och det är inte konstigt, eftersom alla vill spara pengar. Elräkningen är en sådan utgift som kan minskas avsevärt, om man bara vet hur. Bland annat genom att solpanelernas elöverskott, alltså el du producerar men inte förbrukar, säljs.

Priset för installation av solpaneler beror på en rad olika faktorer. Till att börja med varierar allas elförbrukning, vilket gör att vissa behöver fler solpaneler än andra. Dessutom skiljer sig de fysiska förutsättningarna mellan varje tak . Eftersom priset varierar är det en god idé att kontakta oss för att få en personlig offert. Då får du en bra översikt över vad kostnaden för en installation av nyckelfärdigt solpanelspaket skulle bli för just dig.

Ovasett vilka paneler du väljer att installera från oss är det i regel så att elräkningen reduceras avsevärt med solpaneler. Engångskostnaden för installationen kan snabbt betalas tillbaka genom sparade pengar varje månad. Hur mycket pengar du sparar beror på din nuvarande elförbrukning och takets förutsättningar. Om du vill få hjälp med att räkna på hur mycket pengar solpaneler skulle innebära för dig är det bara att kontakta oss. Vi förstår att kostnaden är en viktig fråga, och vi vill göra det så enkelt och tydligt som möjligt för våra kunder när det kommer till inköp av solpaneler.

Reducerat pris med statligt stöd och bidrag

Under senare år har staten gjort det billigare och enklare att installera och utnyttja solpaneler. Sedan 2018 behöver man inte längre ansöka om bygglov när man installerar solpaneler, så länge de följer takets lutning. Dessutom finns det speciella stöd att ansöka om när man installerar solceller. Installationen kan bli ännu billigare genom att utnyttja ROT-avdraget för installationen.

Dessa bidrag och avdrag kan verka krångliga. När du köper solpaneler från PPAM Solkraft får du hjälp hela vägen med alla dessa delar, så du behöver inte bli expert på varken ROT-avdrag eller bygglovsansökningar. Det ordnar vi.

Få ett kostnadsförslag för solpaneler till din villa idag!

Vill du veta mer om solpaneler, eller kanske beställa så snart som möjligt? Fyll i formuläret som du hittar här på vår hemsida, så hjälper vi dig vidare. Du får då ett personligt kostnadsförslag skickat till dig så snabbt som möjligt. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen till PPAM Solkraft!

solpaneler solcellspanel pris kostnad

Börja med att kontakta oss

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning och förslag på nyckelfärdiga lösningar som passar dig bäst.
Börja med att kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att spara pengar.