Solpaneler till ditt tak

Det blir allt vanligare att investera i solpaneler, detta gäller allt från företag och privatpersoner till bostadsrättsföreningar och offentliga organisationer. Man kan se solpaneler på tak till bibliotek, industrifastigheter och lägenhetskomplex, och såklart på villor.

Men varför väljer man att installera solpaneler på sitt tak? Det finns många svar på den frågan, och svaret varierar beroende på vem man frågar. De största fördelarna med solpaneler på taket är framför allt att de leder till minskade elkostnader, samtidigt som det är ett klimatsmart alternativ. Något som många inte tänker på är att överskottet av elen du producerar säljs, vilket innebär mer minskade kostnader.

Hur fungerar en solpanel?

Solpaneler innehåller modern teknik, men består mestadels av den naturliga råvaran kisel. Vi på PPAM Solkraft utvecklar och designar våra solpaneler själva, och använder oss av antingen monokristallint kisel eller polykristallint kisel. När solen träffar framsidan av solcellen uppstår en spänning som omvandlas till likström. Intill solpanelen installerar vi en växelriktare, som ändrar likströmmen till växelström, som kan användas i huset. Alla eluttag kan användas precis som vanligt, men elen i sig är miljövänlig och kostnadseffektiv.

Måste solpanelerna placeras på taket?

Det finns inget självklart svar på denna fråga, eftersom det beror på vad du själv vill. I de allra flesta fallen monterar man solpanelen på taket eftersom den där får full effekt, där kan den fånga upp maximalt med solenergi. Men så måste inte fallet vara. Solpanelens optimala placering beror på husets fysiska förutsättningar. Dessutom kan du som husägare välja om du vill ha den på taket eller fasaden av estetiska anledningar. Självklart finns våra professionella och erfarna personal där för dig och kan hjälpa dig med att bestämma den bästa placeringen. Vi rekommenderar i allra första hand att man använder sig av ytor som inte kan användas till något annat. Mark och andra ytor kan användas till mycket annat, allt för en sann hållbarhet och för miljöns bästa.

Så här går det till att installera en nyckelfärdig solcellsanläggning från PPAM Solkraft

Garantier och försäkring för solpanelerna

Det är alltid viktigt att eltillförseln till ett hus är pålitlig och stabil. För att du ska kunna sova gott om natten – utan att behöva oroa dig över att elen eller solpanelerna slutar fungera – erbjuder vi på PPAM Solkraft förmånliga garantier och försäkringar.

Våra solpaneler kommer med en produktgaranti på 12 år, och med en effektgaranti på hela 25 år. Detta innebär att du kan vara helt trygg i att välja våra solpaneler, eftersom du vet att de kommer fungera under lång tid framöver.

Vill du vara ännu säkrare erbjuder vi en förmånlig försäkring för dina solpaneler. Vill du veta mer om vad denna innebär är du självklart välkommen att kontakta oss.

Installera solpaneler på ditt tak

Är du nyfiken på solpaneler och vad en installation skulle kosta för just dig? Fyll enkelt i vårt kontaktformulär som du hittar här på vår hemsida, så återkommer vi så snabbt som möjligt till dig med ett personligt prisförslag. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen till oss på PPAM Solkraft!

solpanel på taket

Börja med att kontakta oss

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning och förslag på nyckelfärdiga lösningar som passar dig bäst.
Börja med att kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att spara pengar.