Solceller på taket – Solcellstak

På tak och fasader över hela landet kan man idag se solceller på taket. Detta sätt att generera sin egen elektricitet från solens energi med hjälp av ett solcellstak har blivit mycket populärt. Att installera solceller på sitt hustak kommer med många fördelar. Det är både klimatsmart och man får kontroll över var ens el kommer ifrån. Men framför allt, det kan innebära avsevärt reducerade elräkningar och kostnader.

Vi på PPAM Solkraft har lång erfarenhet och vi är experter på det vi gör. Med kundnöjdhet som främsta fokus erbjuder vi egenutvecklade kvalitetsprodukter till en förmånlig kostnad. Vi erbjuder också extra säkerhet i garantier och försäkringar.

Hur fungerar solceller?

Väldigt enkelt beskrivet kan man säga att solceller omvandlar solstrålar till elektricitet. Men detta är såklart en förenkling. I själva verket är det mycket avancerad teknik som möjliggör omvandlingen av energin i solens strålar till brukbar ström.

En solpanel består av flera celler, med en baksida och en framsida. När solens strålar fångas upp av solcellen uppstår en elektrisk spänning, som övergår till likriktad ström. Denna ström kan dock inte förbrukas i vanliga eluttag innan den förändras till växelström, något som en växelriktare tar hand om. Därefter förs växelströmmen in i fastigheten och alla i huset kan använda eluttagen precis som vanligt.

Måste solceller sitta på taket?

Detta är en av de första frågorna som dyker upp när man funderar på att montera solceller på sitt hus. Placering är viktigt av flera anledningar, dels estetiskt, men framför allt när det kommer till solcellernas effektivitet. När du köper solceller från oss på PPAM Solkraft hjälper våra tekniker dig med att bestämma det bästa stället att placera dina solceller. Oftast är detta på taket, men det är också möjligt att montera solceller på t.ex. husets fasad. Detta beror givetvis på de fysiska förutsättningarna, det vanligaste är dock att solcellerna placeras på taket. Vissa vill bygga sina solceller på marken, vi rekommenderar dock inte detta då vi anser att marken oftast kan användas till annat. Vår vision är sann hållbarhet, vi vill göra vårt yttersta för att rädda klimatet med alla medel möjliga.

Så här går det till att installera en nyckelfärdig solcellsanläggning från PPAM Solkraft

Kostnaden för solcellstak

Det är en vanlig missuppfattning att det skulle vara dyrt att installera solceller på taket. Detta stämmer inte – tvärtom kan solceller spara mycket pengar och sänka dina kostnader. Många av våra kunder berättar att kostnaden för elräkningen sjunkit så mycket att det i sig finansierar solkraftsanläggningen, genom att både minska sitt inköp av el samt sälja ut överskottet. När du köper ett paket med solceller från PPAM Solkraft kan du förvänta dig en avkastning på 7-9 %. Med andra ord behöver du inte oroa dig över kostnaden för solcellstak.

Prisvärda solceller på taket

Om du vill veta mer om att ha solceller på taket, tveka då inte att kontakta oss på PPAM Solkraft. Vi finns här för dig hela vägen och hjälper dig från beställning till installation. Vi loggar också ditt solcellstak dygnet runt för att hela tiden ha koll på om det skulle uppstå avvikelser av någon sort.

Kontakta oss och få ett prisförslag idag genom att fylla i kontaktformuläret här på vår hemsida. Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen till oss på PPAM Solkraft!

Solceller tak kostnad

Börja med att kontakta oss

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning och förslag på nyckelfärdiga lösningar som passar dig bäst.
Börja med att kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att spara pengar.