Installera solceller till din villa – Vilken kostnad?

I Sverige blir det allt mer populärt att installera solceller. Från Skåne i söder till Norrland i norr kan man se solpaneler på både företagsfastigheter och villor. Det är inte svårt att förstå, installation av solceller kommer med många fördelar. Bland annat är det ett klimatsmart sätt att generera elektricitet, ger en härlig känsla av att vara självförsörjande och också minskade energikostnader. Förbrukar du inte all el så säljs överskottet och du sparar ännu mer pengar.

Du som läser detta är kanske intresserad av att installera solceller? Det blir vi på PPAM Solkraft glada över. PPAM Solkraft grundades av eldsjälar som intresserade sig för hållbar energi. Vår långa erfarenhet har gjort oss till experter på solenergi, och självklart har vi alltid dig som kund i fokus. Vi erbjuder installation av solceller för alla tak, bland annat villor, bostadsrättsföreningar och företag. Kontakta oss om du vill veta mer!

Hur installeras solcellerna?

Att installera solceller kan verka krångligt och tekniskt, men det behöver det inte vara. För att du ska få en bra förståelse för hur processen går till går vi igenom i några enkla steg hur installationen av solcellerna går till när du beställer från oss på PPAM Solkraft.

1. Begär kostnadsförslag

Det första du gör är att begära ett prisförslag för installation av solceller. Allt du behöver göra är att ange dina kontaktuppgifter. Vill du få ett mer detaljerat prisförslag kan du ange din årsförbrukning och lutningen på ditt tak. Detta hjälper oss att ta fram ett så rättvist förslag som möjligt. Om du inte har detta tillgängligt kan du låta den rutan stå tom, så hjälper vi dig vidare.

2. Rätt solceller till din villa

Det finns flera typer av solceller. Vi på PPAM Solkraft särskiljer oss genom att själva designa och utveckla de solceller som vi installerar, vi tillhandahåller all personal själva, såsom elektriker, projektledning och installatörer. Vi erbjuder både solceller med polykristallint kisel och monokristallint kisel. Våra erfarna och professionella experter hjälper dig att hitta rätt alternativ, och att hitta en solcellslösning som passar just dig.

3. Placering och beräkning

PPAM Solkraft hjälper er längs hela vägen. När vi tillsammans har hittat en uppsättning av solpaneler, växelriktare och annan teknisk utrustning som passar just era förutsättningar, är det dags för installation. Idag behövs det inte längre bygglov för att installera solceller, så länge solcellerna följer takets lutning. Om bygglov skulle behövas, hjälper vi dig givetvis med detta också.

4. Installation av solcellerna

När våra montörer och elektriker är klara med installationen är solcellerna snart redo att användas. Du får guidning i hur de används och tekniken bakom. Att investera i solceller är ett stort beslut, så det är fullt förståeligt att det dyker upp frågor längs vägen. När våra tekniker lämnar ditt hus så saknas bara att vi färdiganmäler och att ert elbolag byter mätare, sedan är du helt redo att börja spara pengar och hjälpa miljön med dina nya solceller.

Så här går det till att installera en nyckelfärdig solcellsanläggning från PPAM Solkraft

Vad är kostnaden för solceller?

Med solceller från PPAM Solkraft kommer du spara en hel del pengar i minskade energiutgifter. Vi förstår att den ekonomiska aspekten av solceller är viktig för många, därför lägger vi stort fokus på detta när vi utvecklar och designar våra solpaneler. Med andra ord står vi för hög kvalité samt en hållbar utveckling där produkterna är så effektiva som möjligt. En solkraftsanläggning från PPAM Solkraft innebär en avkastning på 7-9 procent. Detta leder till att du till fullo kan finansiera dina solceller med den kostnaden du sparar genom minskad elfaktura.

Ekonomin är dock inte den enda anledningen till att många väljer att installera solceller. För många är det viktigt att utnyttja naturliga resurser och klimatsmarta energialternativ. Då är solceller är ett smart val, eftersom elektriciteten kommer direkt från solens strålar.

Solceller från PPAM Solkraft

När du har bestämt dig för att installera solceller till din villa, eller har frågor kring hur det fungerar, är du alltid välkommen att kontakta oss på PPAM Solkraft. Du når oss enkelt via kontaktformuläret här på hemsidan. Fyll i formuläret redan idag för att få ett prisförslag för just din framtida solkraftsanläggning.

Varmt välkommen till oss på PPAM Solkraft!

installera solceller villa kostnad

Börja med att kontakta oss

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning och förslag på nyckelfärdiga lösningar som passar dig bäst.
Börja med att kontakta oss redan idag så hjälper vi dig att spara pengar.